De laatste 10 jaar heeft de oefentherapie een belangrijke plaats ingenomen binnen de fysiotherapie. Tal van onderzoeken hebben ook het nut aangetoond van ‘oefenen’ en het behoeft ook geen uitleg dat het voor ieder mens belangrijk is om dagelijks wat te doen aan beweging.

Fysioos past ook oefentherapie toe, alleen misschien niet in die mate als mensen gewend zijn bij andere therapeuten. Fysioos gelooft wel degelijk in het nut van oefenen, echter de ervaring leert dat zodra mensen weer ‘beter’ zijn, de frequentie van oefenen drastisch afneemt. Het dagelijks trouw doen van de huiswerkoefeningen wordt simpelweg vergeten, men heeft er geen tijd voor of de oefeningen zijn saai, is dan wat er vaak wordt verteld.

Hoe wordt oefentherapie bij Fysioos toegepast?

Op het moment dat mensen behoefte hebben aan huiswerk oefeningen om hun klachten te reduceren, dan worden deze sowieso gegeven.

Daarnaast wordt geprobeerd om oefeningen veel meer te integreren in het dagelijks leven. Gewoon tijdens het werk zittend in de bureaustoel of staand achter een werktafel. Hierbij moet u vooral denken aan houdingsoefeningen die er voor moeten zorgen dat gewrichten minder zwaar worden belast en lichaamshouding wordt geactiveerd in plaats van passief onderuit te zitten in een stoel.

Op het moment dat lichamelijke klachten zijn verminderd door de oefentherapie worden mensen bij Fysioos wel gestimuleerd om te gaan bewegen en sporten. Het liefst een activiteit die geschikt is in relatie tot de klachten die iemand heeft gehad. Het advies is vooral: ga iets doen wat je leuk vind, want dan houdt je het langer vol!

Fysioos bevindt zich binnen fitnesscentrum Trainmore. Hier kan gebruik worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige trainingsapparatuur voor de oefentherapie. Het voordeel van sporten bij Trainmore is dat een fysiotherapeutische afspraak op deze manier makkelijk is te combineren met een uur zelf trainen.

Ook behoefte aan goede fysiotherapie? Neem contact met ons op!

Neem contact op