Rugklachten Den Bosch

Rugklachten komen veel voor. Of je nu al lange tijd rondloopt met je rugklachten of het opeens in je rug geschoten is, wij kunnen je verder helpen. Fysioos is een fysio in Den Bosch met 12 jaar ervaring in het behandelen van diverse fysieke klachten. Wij geloven in de herstellende werking van je eigen lichaam, dat we stimuleren met intensieve massage- en bindweefseltechnieken. Bij ons word je dus daadwerkelijk behandelt.

Fysiotherapie Den Bosch

Binnen Fysioos maken we veelvuldig gebruik van intensieve massagetherapie. Dit is een zeer oud middel voor pijnbestrijding, ontspanning of juist het activeren van de spieren. Wij maken gebruik van klassieke massagetherapie, vaak in combinatie met diepe dwarse fricties. Deze manier van masseren is intensief. Frictioneren is het uitoefenen van harde druk op één pijnplek om zo lokaal de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor worden harde spieren of pezen weer soepel, zowel in de rug als bijvoorbeeld in de nek en schouders. Doordat er een extra prikkel wordt gegeven kan er wat zwelling ontstaan, maar dit zorgt voor een activatie van het herstel-, en genezingsproces.

Cupping voor het bindweefsel

Cupping zorgt voor een effectieve afvoer van afvalstoffen doordat deze methode de lymfe-, en bloedcirculatie activeert. Hiervoor maken we gebruik van plastic cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden getrokken middels een pompje. Deze cups kunnen zowel op één plek worden vastgezet of worden bewogen. Met cupping behandelen we stijve of gespannen spieren, het bindweefsel en pijnlijke pezen en gewrichten.

Curetape ter ondersteuning

Curetape wordt vaak gebruikt als onderdeel van de behandeling, in combinatie met massage/frictietherapie, mobiliserende oefeningen of bindweefseltherapie. Hiervoor maken we gebruik van de Medical Taping Methode. Deze methode is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentiële onderdelen vormen bij het behouden of herstellen van de gezondheid. Je gebruikt de spieren niet alleen om te kunnen bewegen, maar deze zijn ook bepalend voor de bloed-, en lymfecirculatie en daarmee voor de zuurstof die je spieren en organen bereiken en de afvoer van afvalstoffen. Als jouw spieren niet goed functioneren kunnen hierdoor vele klachten ontstaan die je hier niet direct mee in verband brengt. Tijdens de fase dat je bent getapet is bewegen en indien mogelijk sporten belangrijk. Dit beïnvloedt de werking van de curetape namelijk positief. Afhankelijk van jouw klachten kan het wel zijn dat we de sportbelasting aanpassen of doseren.

Ook behoefte aan goede fysiotherapie? Neem contact met ons op!

Neem contact op