Fysio Den Bosch

Fysioos staat voor een doelgerichte oplossing van jouw lichamelijke klachten. Of de klachten nu accuut zijn ontstaan of een meer chronisch karakter hebben, voor fysiotherapie in Den Bosch ben je bij ons aan het juiste adres. Na een intakegesprek en lichamelijk onderzoek volgt er een eerlijk adviesgesprek en een persoonlijk behandelplan, met als doel om zo snel mogelijk van jouw klachten af te komen.

Massage- en bindweefseltechnieken

Bij Fysioos wordt er nog daadwerkelijk behandelt. Wij geloven in de herstellende werking van intensieve massage- en bindweefseltechnieken. Tijdens de behandelingen maakt fysiotherapeut Caspert van Mierlo veel gebruik van zijn handen, onder andere door massagetherapie en frictioneren (hard lokaal drukken) en het gebruik van cupping. Hierdoor verbetert de doorbloeding en worden verharde spieren en pezen weer soepel gemaakt. De massagetherapie is intensief omdat het vaak wordt gecombineerd met diepe dwarse fricties. Op één pijnplek wordt een harde druk uitgeoefend, wat eerst kan zorgen voor een tijdelijke verergering van de klachten voordat het herstel- en genezingsproces opnieuw geactiveerd wordt. Door jarenlange ervaring merken veel mensen dat de klachten snel verminderen of zelfs in zijn geheel verdwijnen.  Jij als klant staat bij iedere behandeling centraal en wij vinden een goede communicatie ontzettend belangrijk.

Fysiotherapeutische cupping

Cupping is een traditionele Chinese geneeskunde en is vergelijkbaar met intensieve bindweefseltherapie. De benadering is puur fysiotherapeutisch door het behandelen van het bindweefsel, stijve en/of gespannen spieren en pijnlijke pezen en gewrichten. Cupping stimuleert zeer effectief de circulatie van bloed en lymfe. Door de cup wordt een vacuüm gecreëerd waardoor de spier omhoog gelift wordt, in tegenstelling tot het uitoefenen van druk op de spieren. Dit zorgt voor een uitstekende afvoer van afvalstoffen. Klachten die effectief te behandelen zijn met cupping zijn onder andere chronische rugklachten in Den Bosch, pijn rond het bekken en nek-, en schouderklachten.

Curetape (Medical Taping Concept)

Curetape wordt vaak gebruikt als onderdeel van de behandeling, doorgaans in combinatie met massagetherapie, bindweefseltherapie of mobiliserende oefeningen. Het Medical Taping Concept is een methode die oorspronkelijk uit Japan en Korea komt. De curetapes methodes zijn ontwikkeld vanuit de gedachtegang dat spieractiviteit en beweging essentieel zijn om gezond te blijven of de gezondheid te herstellen. Spieren zijn niet alleen nodig om te kunnen bewegen, maar ook bepalend voor de lichaamstemperatuur en de bloed-, en lymfecirculatie. Dit komt er op neer dat er een groot aantal klachten en aandoeningen kunnen ontstaan op het moment dat de spieren niet goed functioneren.

Ook behoefte aan goede fysiotherapie? Neem contact met ons op!

Neem contact op
Caspert van Mierlo